Retro táncklub


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt megrendezésre kerülő Retro táncklub rendezvényünkre.

A rendezvény a II. kerületi Idősügyi Tanács programjainak keretében kerül megrendezésre. A belépés díjtalan és mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen tölt el egy felhőtlen délutánt velünk és a régi idők slágereivel.


Tovább

Virtuális, kulturális és szabadidős ajánlatok TV nézés helyettTovább

DélUtán lelkisegély szolgálat


Segítséget kínálunk


Tovább

Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Tovább

Rólunk

Bemutatkozás pár szóban

Mit nyújt az Ellátás

A II. kerületi Közösségi Pszichiátriai Ellátás azért jött létre, hogy a kerületben élő pszichés problémával küzdők számára olyan – az egészségügyi ellátás igénybevétele mellett- komplementer szolgáltatást biztosítson, melynek segítségével a betegségből eredő hátrányok leküzdhetőbbé, a strukturálatlan mindennapok élhetőbbé, az elakadások továbbgondolhatóvá váljanak.

A Közösségi Pszichiátriai Ellátás alapvető célja, hogy a gondozott kliensek teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, de ehhez meg kell találniuk helyüket, szerepüket saját lakókörnyezetükben, közösségükben. Ezért a pszicho-szociális rehabilitációt elősegítő szakmai munka a kliens otthonában vagy annak környékén, illetve az Ellátás központjában történik, és – a krízishelyzeteket leszámítva- általában heti egy személyes találkozásból áll. A munkatársak személyes gondozási terv mentén haladva végeznek hosszú távú egyéni esetkezelést a klienssel.

 

Ez a fajta mentális gondozás tartalmazza:

  • a meglévő képességek/ készségek megtartását, fejlesztését
  • az önellátásra való képesség javítását, fenntartását, életvezetési tanácsadást
  • segítségnyújtást az egészségi állapot megtartásában, javításában, orvossal való konzultálást
  • a visszaesés megelőzését (stresszkezelést, pszichoedukációt)
  • problémaelemző, problémamegoldó beszélgetéseket
  • a szabadidő tartalmas eltöltésének elősegítését
  • információnyújtást, tájékoztatást, ügyintézést munkakeresésben, szociális ellátások terén, gondnoksági ügyekben, valamint foglalkoztatási, oktatási és lakhatási lehetőségek igénybevételéről

Az Ellátás munkatársai havonta egy alkalommal klubdélutánt szerveznek, ahol lehetőség nyílik ismerkedésre, kikapcsolódásra. Kapacitás és igény esetén életvitellel kapcsolatos tréninget is tartanak. Hagyományosan évi egy nyári (kerti) és egy téli mulatságra is sor kerül, ami nemcsak az ellátottak körében, hanem kerületi, Budai szinten is nagyon kedvelt.

Az Ellátás igénybevételének módja

A szolgáltatás igénybevételének módja önkéntes, az ellátást kérelmező pszichiáter szakorvosának javaslata alapján, de az ellátást igénylő kérelmére történik. Az ellátás térítésmentesen vehető igénybe. A jelentkezőknek az Ellátás vezetője ad felvilágosítást.